Γιατί μου κάνει ο κουρέας τόσες πολλές ερωτήσεις;

Το σημάδι ενός καλού κουρέα στην Αθήνα ξεκινά με μια λεπτομερή διαβούλευση.
Όταν ακούμε τη λέξη διαβούλευση, την συνδέουμε αυτόματα με κάτι που παίρνουν οι παππούδες μας όταν πηγαίνουν για να κάνουν ιατρικό έλεγχο. Αλλά εδώ στην πραγματικότητα, η διαβούλευση είναι μια μορφή επικοινωνίας . Φυσικά και προφορικά μεταξύ ενός στυλίστα και ενός πελάτη. Ακούγεται βαθύ;  Γιατί;

Όλοι θυμόμαστε το παλιό κουρείο της Αθήνας, περπατάμε από την πόρτα, καθόμαστε στον πάγκο, διαβάζουμε το Πρώτο Θέμα η κάποια αθλητικη εφημερίδα  μέχρι να ακούσουμε το «ΕΠΟΜΕΝΟΣ» . Προτού καθισουμε στην καρεκλα, προσπαθουμε απελπιστικά να εξηγήσουμε στον κουρέα πως  ακριβώς θέλουμε τα μαλλιά μας ενώ  αυτος κοιτάζει μακριά και  σκέφτεται «Δεν έχω ιδέα τι ζητάει, αλλά θα κουρεψω ούτως ή άλλως».

Εδώ είναι ένα σιγουρα καλύτερο σενάριο .  Μπαίνετε μέσα, συστηνόμαστε ,και καλωσορίζεστε στο κουρειο μας  και σας προσφέρεται ένα ποτό ενώ περιμένετε. Αφού ο κουρέας σας καλεί από το ΟΝΟΜΑ σας, σας ρωτούν πώς αισθάνεστε για τα μαλλιά σας και όχι απλώς αυτό που ΘΕΛΕΤΕ με τα μαλλιά σας . Η διαφορά εδώ είναι ότι το πρώτο είναι μια ανοιχτή ερώτηση που δημιουργεί έναν διάλογο μεταξύ πελάτη και κουρέα. Αφού καταλάβει τι σας αρέσει / δεν σας αρέσει, αξιολογεί τον τύπο μαλλιών σας, το σχήμα του κεφαλιού, το σχήμα προσώπου και τη φυλή σας.

Στη συνέχεια, σας προσφέρει την πρότασή του για το τι πιστεύει ότι θα σας ταιριάζει, ναι, για μια φορά κάτι προσαρμοσμένο και όχι κάτι που είχαν οι τελευταίοι δέκα πελατες πριν από εσάς. Αυτό είναι το σύγχρονο κουρείο στην Αθηνα, έτσι πρέπει να σκέφτονται οι αρχάριοι στο κουρείο, έτσι πρέπει να λειτουργεί η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ μας.

barbershop_in_Athens_κουρειο_διπλα_μου_Μπαρμπερικό_Αθήνα_best_men_haircuts