Τα 10 καλύτερα ανδρικά κουρέματα για το καλοκαίρι 2021

H χρονιά κάθε άνδρα μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε δύο μέρη : Στην περίοδο πριν το καλοκαιρινό κούρεμα και μετά το καλοκαιρινό κούρεμα .

Τι πραγματικά χρειάζεται ένας άνδρας για τα μαλλιά του τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες;

Η καλυτέρη επιλογή είναι ένα κούρεμα κοντό στα πλάγια που παράλληλα δεν χρείαζεται ιδιαίτερη συντήρηση καθώς η υγρασία το καλοκαίρι ταλαιπωρεί τα μαλλιά όλων,οπότε θέλετε κάτι που δεν απαιτεί ιδιαίτερο στιλιζάρισμα.

Εμείς σας έχουμε συγκεντρώσει όλα τα κουρέματα που μπορείτε να ζητήσετε από το κουρείο σας κατά την επίσκεψη σας πριν τις πολυαναμενόμενες διακοπές ώστε να έχετε ένα καλύτερο -και κυρίως πιο δροσερό- καλοκαίρι.

1.BUZZ CUT

Ίσως είναι το πιο εμβληματικό καλοκαιρινό κούρεμα όλων των εποχών και το πιο κατάλληλο σε αυτήν τη λίστα, καθώς είναι σχεδόν αδύνατο να ζεσταθείτε όταν τα μαλλιά σας δεν σας βαραίνουν και δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμία συντήρηση.

Μην σας παραπλανεί όμως η σκέψη ότι θα χρειαστεί να αυξήσετε τις επισκέψεις σας στο κουρείο καθώς είναι ένα κούρεμα που οι κομμωτές συνιστούν να μην το κάνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Ο κουρέας σας θα είναι σε θέση να το διαμορφώσει έτσι ώστε να βελτιώσει το σχήμα του κεφαλιού σας, αντί να το εκθέσει.

Επίσης δεν είναι η καλύτερη επιλογή για άνδρες με στρογγυλό πρόσωπο όποτε ο μπαρμπέρης σας είναι αυτός που θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα.

2.CREW CUT

Το crew cut είναι μια παραλλαγή του buzz cut για εσάς που έχετε στρογγυλό πρόσωπο και ωστόσο θέλετε το ίδιο καλοκαιρινό look.

Η διαφορά είναι ότι το πάνω μέρος διατηρείται ελαφρώς μεγαλύτερο και τετραγωνισμένο στις γωνιές. Αυτό βοηθά στην επιμήκυνση του προσώπου και το κάνει να φαίνεται πιο αδύνατο.

Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λίγη πομάδα για να διατηρήσετε το σχήμα.

3.TIGHT FADE WITH CROPPED TOP

Είναι ευρέως γνωστό ως το πιο ευέλικτο ανδρικό κούρεμα, το High-and-Tight είναι επίσης προσαρμοσμένο για το καλοκαίρι.

Ακόμη και αν έχετε ήδη ένα τέτοιο κούρεμα, μπορείτε να το βελτιστοποιήσετε πηγαίνοντας λίγο πιο κοντά στα πλάγια από ό, τι το χειμώνα.

Εμείς σας συμβουλεύουμε να ζητήσετε από τον κουρέα σας να χρησιμοποιήσει την μικρότερη σκάλα στη βάση χωρίς όμως να είναι τόσο κοντά ώστε να μπορείτε να δείτε το δέρμα.

Επίσης βεβαιωθείτε ότι θα σας προσθέσει υφή με το ψαλίδι ώστε να μπορείτε να αλλάξετε την όψη κατά βούληση.

Ο πηλός θα δώσει στα μαλλιά σας μια ακατάστατη εμφάνιση, η πομάδα μπορεί να τα διαμορφώσει όπως εσείς θέλετε και το τζελ μπορεί να κάνει ένα λείο, κλασικό styling.

4.FRENCH CROP

Το french crop χαρακτηρίζεται από πλευρές με fade, με την κορυφή να διατηρείται λίγο πιο κοντή.

Στυλιζαρισμένο προς τα εμπρός,ενώ οι τούφες των μαλλιών πρέπει να είναι κομμένες σε ευθεία γραμμή κατά μήκος του μετώπου.

Ζητήστε από τον μπαρμπέρη σας να διατηρήσει υφή στην κορυφή για να προσθέσει διάσταση στο κούρεμα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ματ πηλό ή μια ελαφριά πομάδα για να το κρατήσετε στη θέση του.

5.SURF RAT

Ήδη από την δεκαετία του 1960 οι άνδρες φρόντισαν να κάνουν την κουλτούρα του σερφ ως το χρυσό πρότυπο της καλοκαιρινής περιποίησης.

Για να μοιάζετε ότι έχετε περάσει όλη την ημέρα στην παραλία, το κλειδί είναι στο στυλ, όχι απαραίτητα στο κόψιμο καθώς για αυτό το look χρειάζεστε τουλάχιστον μεσαίου μήκους μαλλιά.

Όταν τα μαλλιά σας είναι υγρά, χρησιμοποιήστε ένα σπρέι αλατιού για να προσθέσετε όγκο και υφή και στη συνέχεια αφήστε τα να στεγνώσουν με τον αέρα.

6.FLAT TOP

Μετά την αναβίωση της δεκαετίας του 90 επέστρεψε στα κουρέματα και το flat top, το οποίο πάντα θεωρούνταν ένα υπέροχο καλοκαιρινό κούρεμα λόγω των κοντών πλευρών.

Το κλειδί για το καλοκαίρι είναι να μην κρατήσετε την κορυφή πολύ ψηλή, πράγμα που απαιτεί περισσότερη δουλειά και περισσότερο προϊόν.

Επιλέξτε να φανεί δέρμα στις πλευρές και στη συνέχεια αφήστε τον κομμωτή σας να κάνει fade μέχρι το σημείο που το κεφάλι σας αρχίζει να καμπυλώνει.

Κρατώντας το κοντό πάνω, θα χρειαστείτε λιγότερη συντήρηση και διασφαλίζετε ότι το μαλλί σας δεν θα φριζάρει στα άκρα.

7.SHAGGY SEVENTIES

Αυτό το κούρεμα μπορεί να μην πληροί τα κριτήρια που αναφέραμε παραπάνω και να είναι μακρύτερο από το συνηθισμένο, όμως αν το τολμήσετε θα έχετε ένα πραγματικά εκπληκτικό καλοκαιρινό look.

Για να το πετύχετε χρειάζεστε μόνο ένα πράγμα: το μήκος. Για αυτό λοιπόν σας συνιστούμε να μην κόβετε καθόλου τα μαλλιά σας για τουλάχιστον ένα μήνα ώστε να τα αφήσετε να μεγαλώσουν.

Μια κρέμα περιποίησης με λίγο κράτημα θα σας βοηθήσει να μην φριζάρουν στην υγρασία του καλοκαιριού.

8.HIGH FADE WITH CURLY TOP

Αυτό το χτένισμα είναι ειδικά προσαρμοσμένο για άνδρες με σγουρά μαλλιά.

Όλο το κούρεμα βασίζεται στην αντιπαράθεση των κοντών πλευρών και των μακρύτερων ,σγουρών από πάνω.

Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε αρκετό μήκος για να έχετε καθορισμένες μπούκλες, αλλά όχι τόσο ώστε τα μαλλιά σας να φουσκώνουν από την υγρασία.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια κρέμα για μπούκλες ή ένα ελαφρύ τζελ συγκράτησης για να διατηρήσετε τις μπούκλες σας ανέπαφες ακόμη και στα μέσα του καλοκαιριού.

9.SHORT POMP

Είναι γνωστό ότι οι Pompadours, το εμβληματικό κούρεμα που έγινε γνωστό από τον Elvis απαιτεί πολλή δουλειά για την συντήρηση του.

Εσείς όμως μπορείτε να αποκτήσετε όλη αυτήν την ατμόσφαιρα ακόμα και το καλοκαίρι με μια πιο κοντή pomp, μια περικομμένη έκδοση του κλασικού κουρέματος.

Θα χρειαστείτε μήκος στο μπροστινό αριστερό μέρος του κεφαλιού σας ώστε να μπορέσετε να το χτενίσετε προς τα πίσω και στη συνέχεια μια πομάδα μεσαίου βάρους για να διατηρήσετε το κράτημα όλη την ημέρα. Τελειώστε με ένα σπρέι μαλλιών και είστε έτοιμοι.

10.SUMMER UNDERCUT

Αν δεν είστε έτοιμοι να αποχωρίστειτε τα μακριά μαλλιά σας μόνο και μόνο επειδή ήρθε το καλοκαίρι, εμείς σας προτείνουμε το λεγόμενο Summer Undercut.

Ένα κούρεμα που χαρακτηρίζεται από κοντές πλευρές, μήκος στην κορυφή αλλά χωρίς καθόλου fade.Το κλειδί είναι η δραματική διαφορά μεταξύ της κορυφής και των πλευρών.

Οι κοντές πλευρές θα σας κρατήσουν δροσερό στη ζέστη ενώ το μήκος από πάνω σας προσφέρει μια ποικιλία επιλογών στυλ, από ένα ακατάστατο λουκ έως ένα καλογυαλισμένο χτενισμένο προς τα πίσω.