ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΟΥ


Μπορεί να είσαι σχολαστικός με την εμφάνιση σου κ ιδιαίτερα με το μαλλί σου , να κανείς ένα τοπ κούρεμα είτε new age είτε classic ,με τον καλύτερο κουρέα και πάλι να νιώθεις πως κάτι δεν πάει καλά . Δεν είναι το αποτέλεσμα αυτό που θες και ας σε είχε κουρέψει τέλεια ο μπαρμπέρης σου. Αυτό συμβαίνει γιατί πολλές φορές διαλέγουμε ένα κούρεμα το οποίο δεν ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου μας . Είναι ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει και με τα ρούχα μας. Το ίδιο ρούχο που σε σένα πηγαίνει τέλεια μπορεί σε μένα να μην με κολακεύει γιατί έχουμε διαφορετικό σωματότυπο. Το ίδιο ισχύει και με το στυλ κουρέματος και την γενειάδα !
Σχήμα προσώπου και προτεινόμενα κουρέματα :

Σχήματα προσώπου - Showtime
Σχήματα προσώπου

1)ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Στο στρογγυλό πρόσωπο το πλάτος των ζυγωματικών είναι ίδιο με το ύψος του προσώπου, ενώ το πηγούνι σχηματίζει μια ανεπαίσθητη γωνία. Κατά συνέπεια ο όγκος είναι ο καλύτερος σου φίλος, μιας και το ζητούμενο είναι να δοθεί ύψος στο πρόσωπό σου, ώστε να φαίνεται περισσότερο μακρόστενο. Προτίμησε κουρέματα, όπως το fade και το pompadour, που έχουν τριμαρισμένα τα πλαϊνά και πλούσια, πυκνά και μακριά τα μαλλιά της κορυφής

2) ΟΒΑΛ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το μέτωπο είναι ελάχιστα πιο φαρδύ σε σχέση με το περίγραμμα του κάτω μέρους του προσώπου, ενώ το πηγούνι του είναι καμπυλωτό. Τα οβάλ πρόσωπα είναι ένα από τα πιο συμμετρικά. Αυτό σημαίνει ότι πολλά κουρέματα του ταιριάζουν. Quiff κουρέματα, πομπαντούρ και fades ταιριάζουν τέλεια στο οβάλ πρόσωπο σου. Το μόνο που θα πρέπει να αποφύγεις είναι κουρέματα με αφέλειες γιατί σαμποτάρουν την γεωμετρία του προσώπου σου και θα το κάνουν να μοιάζει στρογγυλό.

3) ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Τα τετράγωνα πρόσωπα, δηλαδή αυτά που το μέτωπο και τα ζυγωματικά έχουν ίδιο μήκος και το πιγούνι είναι ελαφρώς μυτερό, θεωρούνται τα πιο αρρενωπά. Έτσι, τους ταιριάζουν τα πάντα, από crew cut κουρέματα μέχρι πιο μακριά μαλλιά αν και εμείς στο Showtime Barber Club θα προτείναμε ενα στρογγυλεμένο haircut, με τα μαλλιά της κορυφής να είναι πιο μακριά (όχι υπερβολές) στην κορυφή συγκριτικά με τα πλαϊνά . Αν μάλιστα αφήσεις και ελαφριά μούσια θα κάνεις το αποτέλεσμα ακόμα πιο γοητευτικό.

4) ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Το ορθογώνιο πρόσωπο η αλλιώς μακρόστενο είναι το πιο μακρύ σχήμα προσώπου. Επομένως, αν το πρόσωπο σου είναι ορθογώνιο αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι να μη δώσεις και άλλο μάκρος. Τα buzz cut και crew cut κουρέματα λοιπόν αποτελούν μια καλή επιλογή. Επίσης, θα ήταν καλό να μην έχεις μακριά μούσια γιατί έτσι θα μακρύνεις περισσότερο το πρόσωπο, και να αποφύγεις κουρέματα όπως pompadour -και οτιδήποτε χαρίζει ύψος και όγκο- και μην τριμμάρεις τα μαλλιά στο πλάι. Ένα κλασικό κοντό είναι η καλύτερη επιλογή.

5)ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ

Σε ένα πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού τα ζυγωματικά είναι το πιο πλατύ σημείο, με το πιγούνι και τ μέτωπο να είναι πιο στενά. Τα έντονα μάγουλα είναι το πιο έντονο σημείο του προσώπου. Για το λόγο αυτό πρέπει να δώσεις όγκο στο επάνω μέρος ώστε να εξισορροπήσεις τα ζυγωματικά. Το ιδανικό στυλ κουρέματος σε καμία περίπτωση δεν είναι το buzz cut και οποιοδήποτε haircut απαιτεί να τα πάρεις με την ψιλή, όπως επίσης ούτε τα φιλαριστά καρέ. Αν έχεις μακριά μαλλιά, φρόντισε το τελείωμά τους να είναι μια ευθεία γραμμή. Αν πάλι προτιμάς τα κοντά, άσε τα μαλλιά της κορυφής σου πυκνά, ώστε να μπορείς να τα φορμάρεις και μην τριμάρεις πολύ τα πλαϊνά. Διαφορετικά, τα μάγουλα θα φαίνονται μεγαλύτερα. Μια καλή επιλογή λοιπόν είναι η φράντζα ή τα μαλλιά χτενισμένα προς το πλάι ή αν θέλεις κάτι πιο μοντέρνο ένα French crop.

6) ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΡΔΙΑ

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς ξεχωρίζει για το πλατύ μέτωπο και το στενό σαγόνι. Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να αποφύγεις είναι τα έντονα σβησίματα και τις πολύ μακριές κορυφές. Αυτό που θα έδινε αρμονία στο πρόσωπο είναι τα μεσαίου μήκους μαλλιά και αφέλειες στο μέτωπο με αποτέλεσμα να κρύβουν ελαφρώς το πλάτος του.