5 επαγγελματικές συμβουλές για τέλειο ξύρισμα

Το τέλειο ξύρισμα δεν είναι μια απλή διαδικασία. Υπάρχει μια φαινομενικά ατελείωτη προσφορά προϊόντων, εργαλείων και τεχνικών εκεί έξω, και το ξυράφι, τα κοψίματα και ο ερεθισμός του δέρματος απειλούν συνεχώς να καταστρέψουν τη μέρα σας (και το δέρμα σας). Ωστόσο, μπορείτε να επιτύχετε την ιδανική λάμψη με προσεκτική και τακτική φροντίδα του δέρματός σας. Για να μάθετε και εσείς τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναδείξετε το προσωπικό σας ξύρισμα, σας παρουσιάζουμε τις 5 συμβουλές επαγγελματιών που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο απολαμβάνετε το ξύρισμά σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και αρκετά σύντομα, η διαδικασία του ξυρίσματος θα αποτελεί μια ευχάριστη και σύντομη ρουτίνα μέσα στην καθημερινότητά σας, χωρίς να αναζητείτε συνεχώς ένα ξύρισμα με φαλτσέτα από το αγαπημένο σας barber shop.

1 Χρησιμοποιήστε τη θερμότητα για να απαλύνετε το δέρμα σας

Τα βήματα της προετοιμασίας είναι εξίσου σημαντικά με το πραγματικό ξύρισμα. Πλύνετε το πρόσωπο σας πρώτα με ζεστό νερό ή περάστε μια ζεστή πετσέτα στο πρόσωπό σας για να ανοίξετε τους πόρους, να χαλαρώσετε τις τρίχες, ώστε να διευκολύνετε το ξυράφι να γλιστρήσει με μεγαλύτερη ευκολία στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό βοηθά στην αποφυγή ερεθισμού και την είσφρυση των τριχών. Η χρήση της ζεστής πετσέτας κάνει το δέρμα πιο απαλό, γι’ αυτό άλλωστε οι περισσότεροι ειδικοί στο ξύρισμα με φαλτσέτα ή με ξυράφι χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο.

2 Σωστή εφαρμογή του αφρού ξυρίσματος

Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιείτε μια ποιοτική και αξιόπιστη κρέμα κατα τη διαδικασία του ξυρίσματος. Μια κρέμα με παχιά υφή, πλούσια και ενυδατική δράση είναι η κατάλληλη για κάθε επιδερμίδα. Κάντε μασάζ με την κρέμα στα χέρια σας ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος αφρός. Ο αφρός θα σηκώσει τις τρίχες με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε το ξυράφι να μπορεί να γλιστρά ομαλά πάνω στο δέρμα αποφεύγοντας το λεγόμενο “κάψιμο” του ξυραφιού. Σε κάποιους αρέσει να χρησιμοποιούν μια πιο παραδοσιακή κρέμα ξυρίσματος σε συνδυασμό με ένα πινέλο ξυρίσματος. Τα πινέλα ξυρίσματος είναι ιδανικά για να σηκώνουν τις τρίχες προς ξύρισμα και εγγυώνται φανταστικά αποτελέσματα.

3 Ξυριστείτε προς την κανονική φορά των τριχών σας

Οι απόψεις διίστανται όσον αφορά για την κανονική ροπή του ξυρίσματος και την αντίθετη ροπή του. Σε αυτό όμως που οι περισσότεροι συμφωνούν, είναι πως το “κόντρα ξύρισμα” θα πρέπει να εφαρμόζεται εφόσον έχετε ξυρίσει τις τρίχες σας με κανονική φορά στο πρώτο πέρασμά σας με το ξυράφι.

4 Επιλέξτε το σωστό ξυράφι ή φαλτσέτα για ξύρισμα

Η επιλογή του σωστού ξυραφιού εξαρτάται από το πόσο χρόνο αφιερώνετε καθημερινά για την περιποίηση του προσώπου σας. Για εκείνους που βρίσκονται στο επίπεδο χαμηλής συντήρησης, τα ξυραφάκια με πολλαπλές λεπίδες είναι γρήγορα, εύκολα στη χρήση και προσφέρουν σε όλους ένα υπέροχο ξύρισμα. Απλά φροντίστε να αλλάζετε τις λεπίδες σας σε τακτική βάση. Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να συσσωρεύονται βακτήρια στο ξυράφι σας, γιατί αυτό θα οδηγήσει σε άλλα προβλήματα που δεν θέλετε να βρεθείτε αντιμέτωποι.

Οι άντρες που ασχολούνται πιο συχνά με την περιποίησή τους, μπορεί να προτιμούν ένα ξυράφι με δύο λεπίδες. Αυτό το ξυράφι θα τους προσφέρει πιο στενό ξύρισμα και μικρότερο κόστος, αν και απαιτείται λίγο περισσότερος χρόνος για την εκμάθηση των κατάλληλων γωνιών ξυρίσματος, των τεχνικών και της πίεσης της λεπίδας στο δέρμα.

Η φαλτσέτα από την άλλη αποτελεί την πιο αποτελεσματική μορφή ξυρίσματος. Μπορείτε να προμηθευτείτε μια και να δοκιμάσετε το ξύρισμα στο σπίτι αφού εξασκηθείτε αρκετά στη χρήση, αλλά γενικά προτείνεται να εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες κουρείς για το ξύρισμα με φαλτσέτα.

5 Φροντίστε το δέρμα σας και μετά το ξύρισμα με ξυράφι ή φαλτσέτα

Το ξύρισμα δεν τελειώνει όταν τελειώσει η κανονική διαδικασία του ξυρίσματος. Το ξύρισμα ολοκληρώνεται όταν το δέρμα προστατεύεται και ενυδατώνεται επαρκώς. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με κρύο νερό ή εφαρμόστε μια κρύα πετσέτα για να κλείσετε τους πόρους και να επιβραδύνετε τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος.

Φυσικά, έχετε πάντα τη δυνατότητα να χαλαρώσετε και να αφήσετε έναν ειδικό να τα κάνει όλα αυτά για εσάς. Είναι μια χαλαρωτική και διασκεδαστική διαδικασία και μπορεί ακόμη να πάρετε και μερικές συμβουλές σχετικά με την ατομική σας περιποίηση. Απλώς φροντίστε να επικοινωνείτε με τον κουρέα σας σχετικά με τις προσωπικές σας συνήθειες ξυρίσματος και τις προβληματικές περιοχές σας, για την αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος.