5 Συμβουλές περιποίησης μαλλιών για άνδρες

Δίνετε μεγάλη έμφαση στη διατήρηση της καλής κατάστασης της επιδερμίδας αλλά και του σώματός σας. Προσέχετε τη διατροφή σας, γυμνάζεστε και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φαίνεστε και να αισθάνεστε καλύτερα. Κανείς όμως δεν σας έχει δώσει τις κατάλληλες συμβουλές περιποίησης μαλλιών. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι κατάσταση βρίσκονται τα μαλλιά που βρίσκονται στο κεφάλι σας;

Εάν η απάντησή σας δεν είναι ικανοποιητική, τότε ίσως θα πρέπει να αλλάξετε αντιμετώπιση. Θα πρέπει να θυμάστε πως η περιποίηση της εμφάνισής σας, περιλαμβάνει και το σημείο του τριχωτού της κεφαλής. Πρέπει λοιπόν να περιποιείστε και να στυλάρετε τα μαλλιά σας με τέτοιο τρόπο, ώστε να προβάλλουν προς τα έξω μια υγιή και λαμπερή εικόνα.

Και τα καλά νέα: Η διαδικασία περιποίησης των μαλλιών για άνδρες δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαντάζει αρχικά. Ακολουθούν 7 χρήσιμες και εύκολες συμβουλές περιποίησης μαλλιών που θα αναβαθμίσουν τον τρόπο προστασίας της πολύτιμης τριχοφυίας σας.

1 Χρησιμοποιήστε ένα φυσικό και απαλό σαμπουάν για τα μαλλιά σας

Τα μαλλιά σας αξίζουν την περιποίηση που τους αναλογούν, με ένα προϊόν που περιέχει μόνο φυσικά συστατικά που καθαρίζουν απαλά και σε βάθος. Θα πρέπει να αποφύγετε τα σαμπουάν που εμπεριέχουν στο εσωτερικό τους επιβλαβή χημικά συστατικά για το δέρμα αλλά και τα μαλλιά σας. Πετροχημικά συστατικά, θειικά συστατικά, παραβένες, φθαλικές εστέρες ή σιλικόνη θα πρέπει να αποφεύγονται για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σας.

2 Αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο με σαμπουάν

Πολλοί άντρες έχουν τη συνήθεια να χρησιμοποιούν σαμπουάν σε καθημερινή βάση, υποθέτοντας ότι πρέπει να πλένουν τα μαλλιά τους κάθε φορά που κάνουν ντους. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό αποτελεί μια συνήθεια που μπορεί να τους στοιχίσει. Τα έλαια που εκκρίνει το τριχωτό της κεφαλής σας προορίζονται να θρέψουν τα μαλλιά σας, να τα προστατέψουν και να τα διατηρήσουν υγιή. Το καθημερινό λούσιμο αφαιρεί αυτά τα έλαια, κάνοντας τα μαλλιά σας να μετατρέπονται σε θαμπά, εύθραυστα και αδύναμα απέναντι σε όλες τις απειλές.

3 Χρησιμοποιήστε μαλακτικό μαλλιών

Ακόμη και το πιο φυσικό σαμπουάν μπορεί να αφαιρέσει τα θρεπτικά έλαια από τα μαλλιά σας, χωρίς να τα προστατεύσει από την καθημερινή φθορά τους. Όμως η χρήση ενός ιδανικού μαλακτικού μαλλιών μπορεί να δώσει τη λύση. Σε αντίθεση με τη χρήση του σαμπουάν, το μαλακτικό μαλλιών δεν ξεπλένει απλώς τη λιπαρότητα και τη βρωμιά:

  • Θρέφει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής
  • Αντικαθιστά τα χαμένα έλαια
  • Υποστηρίζει την ανάπτυξη των τριχών
  • Προστατεύει και δυναμώνει την επιδερμίδα του κεφαλιού σας
  • Βελτιώνει τη συνολική υγεία των μαλλιών σας

Αν δεν έχετε πολύ μακριά μαλλιά, χρειάζεται μόνο να εφαρμόζετε μια μικρή ποσότητα μαλακτικού περίπου δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα – και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε το conditioner στο τριχωτό της κεφαλής σας αλλά και στις άκρες των μαλλιών σας. Εξάλλου, το τριχωτό της κεφαλής είναι το σημείο από το οποίο αναπτύσσονται τα μαλλιά σας, επομένως το να βεβαιωθείτε ότι το τριχωτό της κεφαλής σας είναι υγιές είναι απαραίτητο για δυνατά, υγιή μαλλιά που αντέχουν στο χρόνο.

4 Επισκεφθείτε τακτικά τον κουρέα σας

Το να θέσετε την περιποίηση των μαλλιών σας ως προτεραιότητα, μεταφράζεται στη συχνότητα με την οποία επισκέπτεστε τον μπαρμπέρη σας. Η διατήρηση του σωστού μήκους αλλά και του στυλ του χτενίσματός σας, συνιστά τη μηνιαία επίσκεψή σας στο μπαρμπέρικο της επιλογής σας. Φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τη διατήρηση του στυλ σας. Με τον καιρό, οι άκρες των μαλλιών σας εκτίθενται σε βλαβερά στοιχεία, στη θερμότητα και την τριβή μέσω των καθημερινών σας δραστηριοτήτων. Αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τις τρίχες και να δημιουργήσει ταλαιπωρημένα μαλλιά που χρειάζονται προστασία. Η τακτική επίσκεψη στον έμπιστο επαγγελματία που φροντίζει τα μαλλιά σας, θα αποτρέψει αυτή τη φθορά, οδηγώντας σε πιο δυνατά και υγιή μαλλιά με την πάροδο του χρόνου.

5 Επιλέξτε ένα κούρεμα που κολακεύει το πρόσωπό σας

Η επιλογή ενός κουρέματος θα καθορίσει και το ποσοστό με το οποίο αναδεικνύεται αποτελεσματικά το πρόσωπό σας. Είναι σημαντικό λοιπόν, να επιλέξετε ένα κούρεμα που ταιριάζει και κολακεύει το μοναδικό σχήμα του. Αρχικά, σκεφτείτε το σχήμα του προσώπου σας και την υφή των μαλλιών σας. Στη συνέχεια, ερευνήστε για τα κουρέματα και τα χτενίσματα που έχουν σχεδιαστεί για να σας κολακεύουν. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως οι επιλογές σας περιορίζονται – κάθε άλλο μάλιστα. Μπορείτε να βρείτε κάποια έκδοση οποιουδήποτε στυλ την οποία μπορείτε να προσαρμόσετε στην δική σας ξεχωριστή περίπτωση. Το μόνο που θα πρέπει να κατανοήσετε είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να ενισχύσετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σας και να προσδώσετε στον εαυτό σας μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Ελπίζουμε πως οι παραπάνω συμβουλές περιποίησης μαλλιών να σας φάνηκαν χρήσιμες και να τις εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας, ώστε να αποκτήσετε υγιή και δυνατά μαλλιά.