7 ΣΤΥΛ ΓΙΑ ΓΕΝΙΑ Κ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ

Τα γένια είναι ιδανικά για να κρυβουν ατελειες, για να τα ξύνεις όταν σκέφτεσαι, για να εμποδίσεις τον ήλιο να κάψει το πρόσωπο σου, καλύπτουν τα προγούλια και σε απαλλάσσουν από τους ερεθισμούς από το ξυράφι. Όμως, ενώ οι τρίχες στο πρόσωπο αποτελούν προϊόν φυσικής διεργασίας του σώματος σου, τα γένια χρειάζονται λίγη βοήθεια για να έχουν υγειή όψη.

 Δεν υπάρχει ένας μόνο σωστός τρόπος να φτιάξεις τα γένια σου. Παρακάτω θα δεις 7 διαφορετικά είδη  για γένια και συμβουλές για να μπορέσεις να κάνεις κι εσύ ο ίδιος αλλά και να τα φροντίσεις.

1) ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΥΡΙΣΜΕΝΟ

Shaved , shave,style , fresh , menstyle 2021 ,classic, Showtime Barber Club

Αρκετοί άνδρες προτιμούν να μην μεγαλώσουν τα γένια τους, καθώς ένα ξυρισμένο πρόσωπο θεωρείται από πολλούς πιο συμμαζεμένο και καθαρό. Το σίγουρο με αυτό το στυλ είναι πως δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα. Το συγκεκριμένο στυλ προτιμάται κυρίως από άτομα τα οποία πρέπει να είναι ευπαρουσίαστα λόγω της δουλειάς τους και ορισμένες έρευνες έχουν δείξει πως αρκετές γυναίκες προτιμούν ένα καθαρό πρόσωπο.Το στυλ αυρο ταιριαζει σε ολα τα σχηματα προσωπου.

2) ΠΛΗΡΕΣ ΜΟΥΣΙ

Mούσια, Γένια , ξύρισμα , πλήρες μούσι,
Showtime Barber Club

Ένα αρκετά «αντρικό» στυλ το οποίο προτιμάται από πολλά άτομα σε όλο τον κόσμο και εάν δεν το έχετε δοκιμάσει έως τώρα, θα πρέπει σίγουρα να το κάνετε μέσα στο 2021. Ένα προσεγμένο πλήρες μούσι θα αναδείξει με όμορφο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.Το συγκεκριμένο στυλ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά σας. Εάν το μούσι σας μεγαλώνει εξίσου ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία τότε το να το αποκτήσετε θα είναι παιχνιδάκι για εσάς. Σε άλλες περιπτώσεις ωστόσο θα είναι πιο χρονοβόρο και δύσκολο. Μπορείτε να αρχίσετε να το τριμάρετε κοντά στις 6 εβδομάδες, όταν και θα έχει φτάσει στο επιθυμητό μήκος.

3) ΜΟΥΣΙ 3 ΗΜΕΡΩΝ


Γένια
,στυλ, menstyle, fresh cuts ,beard, Showtime Barber Club

Το συγκεκριμένο  είναι ίσως το ευκολότερο όλων των στυλ γενειάδας, καθώς δεν απαιτεί κάποια ειδική μεταχείριση για να το επιτύχετε. Είναι ένα αρκετά αντρικο στυλ, που αποφεύγει ωστόσο το να σας κάνει να φαίνεστε απεριποίητος και ατημέλητος. Το μόνο που κάνετε είναι να αφήσετε το μούσι σας αξύριστο για 3 ημέρες, μετά από ένα βαθύ ξύρισμα. Έπειτα από αυτό απλώς τριμάρετε τα γένια σας κάθε λίγες ημέρες για να παραμείνουν στο σωστό μέγεθος. Εάν θέλετε, μπορείτε να ξυρίσετε τα γένια στην περιοχή του λαιμού, αλλά και στα μάγουλα, ώστε να επιτύχετε ένα πιο <<καθαρό>> στυλ. Το στυλ αυτό ταιριάζει σε όλα τα σχήματα προσώπου.

4) Το μουσι BANDHOLZ

Beard king, style ,razors , Showtime Barber Club

Το συγκεκριμένο στυλ έγινε γνωστό από τον ομώνυμο επιχειρηματία Eric Bandholz, ιδρυτή της Beardbrand. Αρχικά ο Eric διοχέτευσε την αγάπη του για τα μούσiα σε ένα είδος χόμπι, γράφοντας στο blog του και κάνοντας βίντεο στο YouTube. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο η μεγάλη απήχηση που απέκτησε το περιεχόμενό του έδωσε πνοή στην σήμερα επιτυχημένη επιχείρησή του.

Το συγκεκριμένο στυλ δεν είναι εύκολο και χρειάζεται ιδιαίτερη υπομονή. Στα αρχικά στάδια, καθώς τα γένια μεγαλώνουν είναι πιθανό το πρόσωπό σας να μοιάζει απεριποίητο, ειδικά τους πρώτους 4 μήνες. Πετάξτε την ξυριστική μηχανή και τα ξυραφάκια σας και μην μπείτε στον πειρασμό να ξυριστείτε. Αφήστε τα γένια να μεγαλώσουν, έως ότου φτάσετε στο φυσικό σας όριο, πέρα από το οποίο οι τρίχες δεν μεγαλώνουν άλλο. Μπορείτε να ξεκινήσετε να το τριμάρετε κοντά στους 7 μήνες, εκτός και εάν προτιμάτε να το αφήσετε να μεγαλώσει όπως είναι. Το καλό με το συγκεκριμένο στυλ είναι πως υπάρχει μεγάλη ευελιξία για το πως θα το διατηρήσετε, ανάλογα με τις επιθυμίες σας.

5) ΚΥΚΛΙΚΟ ΜΟΥΣΙ

Showtime Barber Club , στρογγυλο μούσι, μπαρμπέρης ,φαλτσέτα, στυλ2021

Το συγκεκριμένο θεωρείται από πολλούς ως ο πιο βασικός τύπος γενειάδας. Μοιάζει αρκετά «συμμαζεμένο» επομένως είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δείχνουν ευπαρουσίαστοι αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να αποχωριστούν τελείως τα γένια τους.

 Σιγουρευτείτε πως έχετε αποκτήσει ένα σχετικά πυκνό μούσι πριν το κόψετε για πρώτη φορά, ώστε να αποφύγετε τα λάθη. Την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσετε, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία μπαρμπερη , καθώς είναι σχετικά δύσκολο να βρείτε μόνοι σας το τέλειο σχήμα ακόμα και αν έχετε μία πολύ καλή ξυριστική μηχανή. Από την δεύτερη φορά και μετά ωστόσο, θα μπορείτε να το ξυρίζετε μόνοι σας χωρίς πρόβλημα, καθώς τα όριά του θα είναι ορατά. Το συγκεκριμενο στυλ ταιριαζει πιο πολυ σε στρογγυλα κ οβαλ σχηματα προσωπου

6) GOATEE extended

goatee,extended goatee,beard, style,menstyle

Το συγκεκριμένο μούσι είναι ουσιαστικά ο συνδυασμός ενός παραδοσιακού “goatee” με ένα μουστάκι. Διαφέρει από το «πλήρες» μούσι καθώς θα πρέπει να ξυρίσετε τα γένια στα πλάγια, κοντά στις φαβορίτες.

 Όταν το μούσι μεγαλώσει αρκετά ξυρίστε τα πλαϊνά μέρη κοντά στις φαβορίτες. Το πόσο κάτω θα φτάσετε εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση, ωστόσο φροντίστε να έχετε το ίδιο μήκος και στις δύο μεριές. Μην πειράξετε το μουστάκι. Το συγκεκριμενο στυλ ταιριαζει πιο πολυ σε τεραγωνα και σε οβαλ σχηματα προσωπου.

7) Van Dyke μουσι

Showtime Barber Club , beard,classy.menstyle,classic,van dyke

Αυτό το είδος γενειάδας δημιουργήθηκε από τον γνωστό ζωγράφο του 17ου αιώνα, Anthony Van Dyke. Ήταν το χαρακτηριστικό του στυλ και αποτελεί κάτι ανάμεσα σε ένα “goatee” και σε μουστάκι.

Περιμένετε έως ότου έχετε ένα αρκετά μεγάλο μούσι και στην συνέχεια δώστε του το επιθυμητό σχήμα χρησιμοποιώντας μία καλή ξυριστική μηχανή. Μείνετε μακριά από την περιοχή που βρίσκεται το μουστάκι. Ξυρίστε τα γένια έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ανάποδο «Τ» στην περιοχή του πιγουνιού. Εάν έχετε την δυνατότητα μπορείτε να αφήσετε τις τρίχες στο πηγούνι να μεγαλώσουν κι άλλο, έως ότου φτάσουν περίπου στα 5 εκατοστά. Τριμάρετε το μούσι σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διατηρήσετε το χαρακτηριστικό του στυλ. Το συγκεκριμενο στυλ το προτεινουμε πιο πολυ σε αντρες με στενο πηγουνι.