Διαφορετικοί τύποι μαλλιών για άνδρες

Η συμβολή ενός Barber Shop στη διατήρηση του τύπου των μαλλιών σας

Όταν πρόκειται για ανδρικά κουρέματα και προϊόντα styling, ο τύπος των μαλλιών σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη. Οι τύποι μαλλιών των ανδρών καθορίζονται με βάση το πόσο σγουρές είναι οι τρίχες των μαλλιών τους – ένα γενετικό χαρακτηριστικό που εντοπίζεται μέσα στο φορέα των πληροφοριών του DNA. Οι άνδρες έχουν διαφορετικές υφές μαλλιών, όπως ίσια, κυματιστά, σγουρά και σπαστά μαλλιά, τα οποία μπορούν επίσης να χωριστούν περαιτέρω σε κατηγορίες, όπως για παράδειγμα βάσει του πάχους των τριχών τους. Για τη σωστή φροντίδα και συντήρηση των μαλλιών, κάθε άνδρας θα πρέπει να γνωρίζει τον δικό του ξεχωριστό τύπο μαλλιών. Μερικοί άνδρες έχουν ίσια μαλλιά που κόβονται εύκολα και απλά στο κούρεμα, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν κυματιστά μαλλιά που δημιουργούν όγκο και φριζάρισμα – στοιχεία που είναι δύσκολο να τα διαχειριστεί κάποιος στυλιστικά. Με τόσες πολλές διαφορετικές υφές, μπορεί να αποτελεί πρόκληση για εσάς να ανακαλύψετε σε ποιον τύπο μαλλιών ανήκετε. Για να σας βοηθήσουμε σε όλη αυτή την απαιτητική διαδικασία, έχουμε συντάξει έναν οδηγό για τους διαφορετικούς τύπους μαλλιών για άνδρες. Από σγουρά έως ίσια, εξερευνήστε όλους αυτούς τους τύπους μαλλιών για να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να στυλ-άρετε ιδανικά και να διατηρήσετε την εμφάνισή σας, την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε ένα barber shop.

Barber Shop tips – Τύποι ανδρικών μαλλιών βάσει υφής

Ίσια μαλλιά

Τα ίσια μαλλιά είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους μαλλιών για τους άνδρες, καθιστώντας τα εύκολα διακριτά και εξαιρετικά ευέλικτα προς το styling. Επίσης, τα ίσια μαλλιά δεν έχουν ορατό μοτίβο μπούκλας και μεγαλώνουν κατευθείαν από τη ρίζα. Δεν είναι όλα τα μαλλιά των ανδρών εξίσου ίσια και μερικοί άντρες ανακαλύπτουν μικρές μπούκλες όταν μεγαλώνουν τα μαλλιά τους. Τα ίσια μαλλιά είναι δυνατά, ανθεκτικά και τείνουν να αντέχουν καλά στην υγρασία και στις πιο απαιτητικές καιρικές συνθήκες.

Κυματιστά/σπαστά μαλλιά

Τα κυματιστά ή σπαστά μαλλιά τείνουν να φαίνονται αβίαστα κομψά στα κεφάλια όλων των ανδρών, δίνοντας σε αυτόν τον τύπο μαλλιών μια όμορφη υφή που κάθε άντρας μπορεί να τη χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Τα κυματιστά μαλλιά είναι ένας τύπος που ισορροπεί ανάμεσα στα ίσια και στα σγουρά μαλλιά, αφού κάθε σημείο έχει και ένα ξεχωριστό “τσακίσμα” και ένα μοναδικό μοτίβο. Σε αντίθεση με άλλους τύπους μαλλιών, τα κυματιστά μαλλιά απαιτούν χαμηλή φροντίδα, με το χτένισμά τους να είναι αρκετά εύκολο.

Σγουρά μαλλιά

Οι τύποι σγουρών μαλλιών ορίζονται από τις κυματιστές και ελικοειδείς τρίχες στην περιοχή του κεφαλιού. Οι μπούκλες είναι συνήθως παχιές, εύθραυστες και επιδεινώνονται από την παρουσία υγρασίας στο περιβάλλον. Αυτός ο τύπος μαλλιών απαιτεί περισσότερη φροντίδα και συντήρηση από τους άλλους τύπους, αφού απαιτείται σταθερή διατήρηση της υγρασίας για πιο υγιή όψη και κράτημα. Η πιο σημαντική συμβουλή συντήρησης των σγουρών μαλλιών είναι η αποφυγή του χτενίσματός τους. Αυτό μπορούν να σας το διαβεβαιώσουν και όλοι οι έμπειροι επαγγελματίες κάποιου barber shop.

Barber Shop tips – Τύποι ανδρικών μαλλιών βάσει πάχους των τριχών

Λεπτά μαλλιά

Εάν έχετε λεπτά μαλλιά, θα μπορείτε να δείτε το τριχωτό της κεφαλής σας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Αυτός ο τύπος μαλλιών έχει μια φυσικά μεταξένια όψη, αλλά αντιθέτως είναι επιρρεπής σε σχισμές και σπασίματα στις άκρες. Για να διατηρήσετε τα λεπτά μαλλιά, συνιστάται να τα πλένετε τακτικά με ένα απαλό σαμπουάν που δεν περιέχει θειικά άλατα. Η κερατίνη και η βιοτίνη είναι ευεργετικά συστατικά που μπορούν να προστατεύσουν και να αναζωογονήσουν τα λεπτά μαλλιά αποτελεσματικά.

Πυκνά μαλλιά

Τα πυκνά μαλλιά ορίζονται ως τα μαλλιά με την υψηλή πυκνότητα ωοθυλακίων που μεγαλώνουν παχύτερα τρίχες, δίνοντας αυτήν την αίσθηση πληρότητας σε ένα κεφάλι. Είναι γεγονός πως όταν κοιτάζετε κάποιον με πυκνά μαλλιά, δεν είστε σε θέση να διακρίνετε το κρανίο του από το τριχωτό της κεφαλής του. Αυτός ο τύπος μαλλιών απαιτεί περισσότερο χρόνο για στέγνωμα και τείνει η υφή του να φαίνεται πιο ογκώδης από άλλα διαφορετικά είδη μαλλιών. Για να διατηρήσετε τα πυκνά μαλλιά σας, θα πρέπει να τα περιποιήστε σε τακτική βάση. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά το barber shop της επιλογής σας.

Κανονικά μαλλιά

Τα κανονικά μαλλιά είναι η τέλεια ισορροπία μεταξύ λεπτών και πυκνών μαλλιών. Αυτός ο τύπος μαλλιών συνήθως έχει καλή όψη, χωρίς μεγάλη προσπάθεια από μέρους σας. Οι άνδρες με κανονικά μαλλιά δεν αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο χτένισμα των μαλλιών τους καθώς τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης που μπορούν να προμηθευτούν σε ένα barber shop ή ένα κομμωτήριο λειτουργούν εξαιρετικά.