Κοινά λάθη στην περιποίηση των ανδρικών μαλλιών

Πόσο δύσκολη τελικά είναι περιποίηση των μαλλιών; Αρκετά δύσκολη, όπως τελικά αποδεικνύεται. Από τη χρήση μη αξιόπιστων προϊόντων έως την υπερβολική χρήση του κατάλληλου προϊόντος, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να αγνοείτε και να προκαλείτε εσείς οι ίδιοι στα μαλλιά σας. Για να αποφύγετε αυτά τα σημαντικά λάθη, συντάξαμε το σημερινό άρθρο επισημαίνοντας τα πιο κοινά λάθη στην περιποίηση των ανδρικών μαλλιών. Πάμε να τα ανακαλύψουμε:

Χρήση σαμπουάν και conditioner στη συσκευασία του ενός

Κάθε σημείο του τριχωτού της κεφαλής σας καλύπτεται από πόρους, οι οποίοι χρησιμοποιώντας το σαμπουάν απελευθερώνουν τυχόν κολλώδη ρύπανση ή συσσώρευση προϊόντος από την επιφάνειά τους. Η δουλειά ενός conditioner, από την άλλη πλευρά, είναι να ενυδατώνει και στη συνέχεια να «κλείνει» αυτούς τους πόρους. Για το λόγο αυτό τα προϊόντα σαμπουάν και conditioner στη συσκευασία του ενός μπορεί να φαίνονται πρακτικά αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Για να προσφέρετε λοιπόν στα μαλλιά σας την καλύτερη πιθανότητα να καθαριστούν αλλά και να προστατευθούν, σας προτείνεται να πλένετε τα μαλλιά σας με ειδικό σαμπουάν στην αρχή του ντους σας. Αφού ξεπλύνετε καλά, εφαρμόστε ένα κοντίσιονερ με βάση τον τύπο των μαλλιών σας και αφήστε το να απορροφηθεί για την υπόλοιπη διάρκεια του ντους σας πριν το ξεβγάλετε στο τέλος.

Αγνόηση της περιποίησης του κρανίου σας

Μπορεί να δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο πλύσιμο των μαλλιών σας, αλλά χωρίς την εξίσου σημαντική περιποίηση του κρανίου σας, δεν είστε πλήρως προστατευμένοι. Είναι σημαντικό λοιπόν να φροντίζετε το κρανίο σας ώστε να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη υγεία των μαλλιών σας. Αυτό το βήμα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για εκείνους που χρησιμοποιούν προϊόντα styling που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την υγεία των τριχών, όπως το κερί ή το gel, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε ξηρότητα, τοπικούς ερεθισμούς, αλλά και πιτυρίδα. Όταν πρόκειται για το τριχωτό της κεφαλής σας, χρειάζεστε ένα προϊόν που θα ξεπλύνει τη συσσώρευση προϊόντων styling, το υπερβολικό σμήγμα και άλλοι ρύποι που εντοπίζονται στην επιφάνειά της.

Η επιλογή ενός κουρέματος που δεν σας ταιριάζει

Κάθε ανθρώπινο μαλλί έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και βάσει αυτής της ιδιαιτερότητας θα πρέπει να κινούμαστε στυλιστικά. Σε αυτή τη διαδικασία πάντα θα πρέπει να εμπιστευόμαστε τον κουρέα μας στο barber shop της επιλογής μας, ο οποίος θα μας συμβουλέψει κατάλληλα σχετικά με το είδος hairstyle θα ταίριαζε στα χαρακτηριστικά του προσώπου και της προσωπικότητάς μας. Πριν λοιπόν ανοίξετε το κινητό σας και δείξετε ακόμη μια φωτογραφία ενός μοντέλου για να αποτελέσει αναφορά στο δικό σας κούρεμα, ξεκινήστε μια συζήτηση με τον μπαρμπέρη σας.

Αυτή η συνομιλία θα αναδείξει στοιχεία και στυλιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα παίξουν τεράστιο ρόλο στη δημιουργία του τελικού αποτελέσματος που θα σας ικανοποιήσει. Μην ξεχνάτε πως ένα αξιόπιστο barber shop σας προσφέρει αυτή τη δυνατότητα πραγματικής συνομιλίας με τον κουρέα σας.

Η χρήση υπερβολικής ποσότητας προϊόντος

Η υπερβολική χρήση στυλιστικών προϊόντων στα μαλλιά σας, ποτέ δεν αποτελεί μια καλή ιδέα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να κατευθυνθείτε συντηρητικά ως προς τη χρήση του στυλιστικού προϊόντος. Πάντα ξεκινάτε με μια μικρή ποσότητα προϊόντος, προσθέτοντας περισσότερο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Προσπαθήστε να πραγματοποιήσετε μια ομοιόμορφη κατανομή σε όλη την έκταση των μαλλιών σας για πιο ολοκληρωμένο και ουσιαστικό αποτέλεσμα για την περιποίηση των ανδρικών μαλλιών σας. Προμηθευτείτε λοιπόν κάποιο προϊόν στυλιστικής περιποίησης των μαλλιών σας, στο barber shop της επιλογής σας και εφαρμόστε την παραπάνω μέθοδο χρήσης του προϊόντος.