Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεται ένας άνδρας;

Το αντρικό κούρεμα στην Αθήνα – Πόσο σημαντικό είναι

Κατά μέσο όρο, το μήκος των μαλλιών μεγαλώνει κατα 1,27 εκατοστά ανα μήνα. Φυσικά, αυτή η αύξηση του μήκους επηρεάζει διαφορετικά κάθε είδος κουρέματος. Μπορεί για παράδειγμα, μια αύξηση 4 εκατοστών να είναι αμελητέα στα πολύ μακριά μαλλιά, όμως σε αρκετά κοντά κουρέματα όπως το buzz cut, η διαφορά να γίνεται ιδιαίτερα εμφανής. Το πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεστε εξαρτάται από το είδος του κουρέματος που επιλέγετε, το μήκος των μαλλιών σας αλλά και την αλλαγή που εσείς επιθυμείτε να κάνετε. Θα πρέπει να θυμάστε πως η διατήρηση μιας συγκεκριμένης εμφάνισης απαιτεί διαφορετική προσέγγιση από την αναζήτηση μιας νέας στυλιστικής αλλαγής. Επίσης, αρκετές φορές η συχνότητα της περιποίησης των μαλλιών σας εξαρτάται και από την εύρεση χρόνου αλλά και των διαθέσιμων χρημάτων. Και ενώ τα συχνά κουρέματα μπορεί να κοστίζουν, τα μαλλιά πάντοτε ακολουθούν μια συγκεκριμένη στυλιστική “φόρμα”. Τα πιο μακριά μαλλιά μπορεί να μην χρειάζεται να κουρεύονται τόσο συχνά αλλά συνήθως απαιτούν καθημερινή περιποίηση, με τη χρήση συνοδευτικών προϊόντων styling. Τα μακριά μαλλιά μπορούν να είναι τα πιο εύκολα στη διαχείριση, με μικρή ανάγκη για τακτικό styling ή κούρεμα σε κάποιο barbershop ειδικό για αντρικό κούρεμα στην Αθήνα. Στην πόλη με τις περισσότερες επιλογές αντρικού κουρέματος, θα πρέπει να επιλέξετε με προσοχή το barber shop που θα σας προσφέρει τις υπηρεσίες του, διότι στην Αθήνα η περιποίηση των αντρικών μαλλιών θεωρείται σημαντική υπόθεση.

Ποια είναι η κατάλληλη συχνότητα για το αντρικό κούρεμα στην Αθήνα;

Πάμε λοιπόν να ανακαλύψουμε αναλυτικά πόσο συχνά χρειάζονται οι άνδρες να επισκέπτονται το barbershop της επιλογής τους, ανάλογα με το είδος και το στυλ μαλλιού που προσπαθούν να διατηρήσουν:

Ξυρισμένο κεφάλι : 1-3 ημέρες

Για να διατηρήσετε καθαρό και φρέσκο το ξυρισμένο κεφάλι σας, θα χρειαστεί να επαναλαμβάνετε το ξύρισμα κάθε τρεις ημέρες. Η ευαισθησία του δέρματος είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο σημαντικός παράγοντας σε αυτήν την εξίσωση. Τα ευαίσθητα τριχωτά της κεφαλής που είναι επιρρεπή σε ερεθισμούς πρέπει να ξυρίζονται με δυο-τρεις ημέρες διαφορά. Για πιο λείο και λαμπερό αποτέλεσμα, ξυρίστε το κεφάλι σας σε καθημερινή βάση.

Πολύ κοντά μαλλιά : 1-2 εβδομάδες

Ένα μαλλί με στυλιστικές λεπτομέρειες και μικρό μήκος, επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από την τακτική επίσκεψή σας σε ένα barbershop. Για να διατηρήσετε όλα αυτά τα ιδιαίτερα σχέδια και το fade στην επιφάνεια του κεφαλιού σας, θα πρέπει να επισκέπτεστε συχνά τον κουρέα σας, ο οποίος θα ανανεώνει το αισθητικό σας αποτέλεσμα. Μπορεί όλη αυτή η διαδικασία να σας κοστίζει χρόνο και χρήμα, όμως το τελικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Προσπαθήστε να βρείτε λοιπόν ένα barbershop για αντρικό κούρεμα στην Αθήνα, που συνδυάζει την ποιότητα με τις προσιτές τιμές των υπηρεσιών του.

Κοντά και μεσαίου μήκους μαλλιά : 1-3 μήνες

Τα κοντά και μεσαίου μήκους μαλλιά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα στυλ, προσφέροντας αρκετές και ενδιαφέρουσες επιλογές. Συνήθως εάν προσπαθείτε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας σε ένα κοντό μήκος, τότε το διάστημα των 4-6 εβδομάδων είναι το ιδανικό. Φυσικά εάν επιθυμείτε να αφήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν περισσότερο, τότε περιμένετε ακόμα μεγαλύτερο διάστημα για το επόμενό σας κούρεμα. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, αφήστε να μεγαλώσει το μήκος των μαλλιών σας, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο και φρέσκο που θα ανανεώσει την εμφάνισή σας, εξερευνώντας όλες τις επιλογές που μπορεί να σας προσφέρει ένας έμπειρος κουρέας στο αντρικό κούρεμα.

Μακριά μαλλιά : 6-9 μήνες

Όσο πιο μακριά είναι τα μαλλιά, τόσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα που αφήνετε ανάμεσα στις επισκέψεις σας σε ένα barbershop. Είτε πρόκειται για ολόισια μαλλιά είτε για μεγάλες μπούκλες, το κούρεμα είναι απαραίτητο μόνο όταν τα μαλλιά τα αισθάνεστε πολύ μακριά, όταν χάνουν το αρχικό τους σχήμα ή καταστρέφονται στις άκρες τους.

Αυτοί είναι λοιπόν οι χρόνοι που απαιτούνται για την επίσκεψη ενός άνδρα στο κουρείο. Λάβετε υπόψη τους παραπάνω χρόνους σύμφωνα με το στυλ που διατηρείτε ή επιθυμείτε να διατηρήσετε και επισκεφτείτε ένα αξιόπιστο barbershop που ειδικεύεται στο αντρικό κούρεμα στην Αθήνα, όπως αυτό του Showtime Barber Club, για ειδική συμβουλευτική πάνω σε διάφορα στυλ κουρεμάτων, αλλά και την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση στις πιο ιδανικές τιμές της αγοράς!