Πόσο συχνά πρέπει οι άνδρες να πλένουν τα μαλλιά τους;

Όσον αφορά τη σωστή φροντίδα και συντήρηση των μαλλιών σας, το πλύσιμο των μαλλιών είναι ένα σημαντικό βήμα για να τα διατηρήσετε καθαρά και υγιή όλο το χρόνο. Αρκετά συχνά οι επαγγελματίες που ασχολούνται με την περιποίηση των μαλλιών σε barber shop, δέχονται την εξής ερώτηση: Πόσο συχνά πρέπει οι άνδρες να πλένουν τα μαλλιά τους; Συνήθως η απάντηση που δίνουν είναι πως τα ανδρικά μαλλιά δεν πρέπει να πλένονται σε καθημερινή βάση.

Ενώ μερικοί άντρες μπορεί να χρειάζονται σαμπουάν και περιποίηση καθημερινά, οι περισσότεροι ειδικοί λένε ότι πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας μόνο 2 έως 3 φορές την εβδομάδα. Το πολύ συχνό λούσιμο μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας και να αφαιρέσει τα υγιή έλαια που προστατεύουν και θρέφουν τις τρίχες σας. Είτε έχετε ίσια, κυματιστά, σγουρά ή λιπαρά μαλλιά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάσετε το πρόγραμμα πλυσίματος των μαλλιών σας.

Τι μπορείτε να μάθετε από την περιποίηση μαλλιών σε ένα barber shop

Για να σας βοηθήσουμε, έχουμε συντάξει αυτόν τον οδηγό για το πόσο συχνά οι άνδρες πρέπει να πλένουν τα μαλλιά τους με σαμπουάν. Από το καθημερινό πλύσιμο έως το πλύσιμο της μίας φοράς την εβδομάδα, ας εξερευνήσουμε την ιδανική εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης μαλλιών για τους άντρες. Είστε έτοιμοι;

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας;

Οι περισσότεροι επαγγελματίες κουρείς και στυλίστες που ειδικεύονται στην περιποίηση μαλλιών σε barber shop, συνιστούν στους άντρες να πλένουν τα μαλλιά τους από δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα. Εάν πλένετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν καθημερινά, μπορεί να βλάψετε τις τρίχες σας, να αφυδατώσετε το τριχωτό της κεφαλής σας και να αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια που τα κάνουν απαλά, λαμπερά και υγιή. Ενώ μερικοί άντρες δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν σαμπουάν κάθε μέρα, θα πρέπει να πλένετε τα μαλλιά σας πιο συχνά εάν εφαρμόζετε βαριά προϊόντα styling, γυμνάζεστε τακτικά, εργάζεστε σε εξωτερικούς χώρους ή έχετε λιπαρά μαλλιά από φυσικού.

Μήπως το πλύσιμο των μαλλιών σας καθημερινά είναι επιβαρυντικό για την υγεία τους;

Μπορεί η ιδέα ενός χαλαρωτικού ντους στο τέλος της ημέρας να ακούγεται δελεαστική, αλλά μπορεί να επιβαρύνει την υγεία των μαλλιών σας. Το πολύ συχνό πλύσιμο των μαλλιών σας είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής σας. Αυτό το περίπλοκο “οικοσύστημα” δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι, αλλά το τριχωτό της κεφαλής σας είναι γεμάτο με μικροοργανισμούς που διατηρούν το δέρμα σας υγιές. Το συχνό λούσιμο θέτει σε κίνδυνο αυτή τη διαδικασία, που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της φυσικής και λαμπερής όψης των μαλλιών σας.

Φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Οι άνδρες που ασκούνται τακτικά ή έχουν υπερβολικά λιπαρά μαλλιά μπορεί να χρειαστεί να πλένουν τα μαλλιά τους καθημερινά για να τα διατηρήσουν καθαρά και υγιή. Εάν χρησιμοποιείτε βαριά προϊόντα styling σε συχνή βάση, τότε θα χρειαστεί να λούζεστε διαρκώς ώστε να αφαιρέσετε τυχόν προιόντα που φράζουν τους πόρους και πιθανόν έχουν τη δυνατότητα να βλάψουν συνολικά τα μαλλιά σας.

Πόση ποσότητα σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Πόσο σαμπουάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το μήκος και την υφή των μαλλιών σας. Για κοντά μαλλιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποσότητα σαμπουάν στο μέγεθος ενός μικρού νομίσματος, για τη δημιουργία ενός καλού αφρού που θα καθαρίσει ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής σας. Οι τύποι με μεσαίου μήκους μαλλιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια ποσότητα αντίστοιχης ενός μεγάλου νομίσματος για ένα επαρκές πλύσιμο. Για μακριά μαλλιά, οι άνδρες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν μια μεγαλύτερη ποσότητα για να καλύψουν επαρκώς κάθε σημείο του κεφαλιού τους. Μπορείτε επίσης, να συμβουλευτείτε τον προσωπικό σας κουρέα την επόμενη φορά που θα επισκεφθείτε το barber shop, ώστε να μάθετε ακριβώς την ποσότητα που χρησιμοποιεί κατά τη διαδικασία του λουσίματός σας.

Η περιποίηση μαλλιών σε ένα barber shop μπορεί να προστατέψει τα μαλλιά σας

Οι ποιοτικές υπηρεσίες συνδυασμένες με την εμπειρία των barbers, μπορούν να δημιουργήσουν μια αποτελεσματική ασπίδα προστασία στα μαλλιά σας, μέσα από τη χρήση προσεγμένων προιόντων και τεχνικών που θα αναδείξουν τη λάμψη των μαλλιών σας και θα τα θωρακίσουν ενάντια στη φθορά και τη διαρκή επιβάρυνση της καθημερινότητάς σας.