Τα 10 πιο hot ανδρικά κουρέματα για το 2022

Έχοντας μπει αισίως στη νέα χρονιά, η ανδρική μόδα υποδέχεται μια νέα πληθώρα ανδρικών κουρεμάτων και χτενισμάτων που θα πρωταγωνιστήσουν στις επιλογές όλων εκείνων που συντονίζονται με τις νέες τάσεις. Πολλά είναι εκείνα τα μοντέρνα στυλ που έχουν ήδη αφήσει έντονο το στίγμα τους και πλέον έχουν καθιερωθεί ως κλασικά. Επίσης νέες τάσεις και τεχνικές έχουν κάνει την εμφάνισή τους, δημιουργώντας ενθουσιασμό και προσφέροντας στους άνδρες ακόμα περισσότερες επιλογές για όλους τους τύπους μαλλιών. Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα 10 πιο hot ανδρικά κουρέματα και χτενίσματα για τη νέα χρονιά που διανύουμε:

modern fade haircut

1 Τα διάσημα fade ανδρικά κουρέματα

Το fade κούρεμα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσθέσετε μια πινελιά κομψότητας στην εμφάνιση των μαλλιών σας. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών τύπων fades, έτσι ο καθένας μπορεί να επιλέξει εκείνη την επιλογή που ταιριάζει στις ανάγκες και τις προτιμήσεις του. Τα πιο μοντέρνα χτενίσματα περιλαμβάνουν μακριά μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού, τα οποία συμπληρώνονται με διάφορα fade σημεία που ποικίλουν ανάλογα το πόσο έντονο styling επιθυμείτε να εφαρμόσετε.

Αυτό που μπορούμε να πούμε για την πλειοψηφία των fade κουρεμάτων είναι ότι αποτελούν κλασικές επιλογές που εκφράζουν όμως τη μοναδικότητα του ατόμου που τα υποστηρίζει. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι fade κουρεμάτων, κάτι που αποδεικνύει το τεράστιο εύρος επιλογών που προσφέρει το συγκεκριμένο είδος κουρέματος για τους άνδρες.

quiff haircut

2 Quiff με καρφάκια

Το quiff είναι ένα κλασικό ανδρικό κούρεμα με μαλλιά με μήκος στην κορυφή του κεφαλιού, ειδικά στο μπροστινό τους μέρος, και πιο κοντά μαλλιά στο πίσω μέρος και στα πλάγια του κεφαλιού. Με αρκετές ομοιότητες με ένα pompadour κούρεμα, το quiff είναι ένα κούρεμα υψηλής αντίθεσης που φέρνει μια κομψή, γεμάτη αυτοπεποίθηση αισθητική στο στυλ κάθε άντρα. Η επιλογή αυτού του κουρέματος φέρνει μια πιο κλασική αισθητική που υιοθετήθηκε παλαιότερα από διάσημες προσωπικότητες του θεάματος.

buzz cut haircut

3 Buzz Cut

To buzz cut είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα συγκεκριμένο είδος κουρέματος και πιο συγκεκριμένα ένα κοντό κούρεμα κατά το οποίο όλο το μήκος των μαλλιών είναι ομοιόμορφο σε όλη την έκτασή του. Η βολικότητα αυτού του στυλ, έχει σχεδόν καθιερώσει το συγκεκριμένο στυλ κουρέματος στα διάφορα σώματα ασφαλείας ανά τον κόσμο. Φυσικά, το buzz cut σαν στυλιστική επιλογή δεν περιορίζεται αυστηρά σε άτομα που εργάζονται στα σώματα ασφαλείας. Πάνω στο συγκεκριμένο στυλ κουρέματος, υπάρχουν και διάφοροι τρόποι και τεχνικές υλοποίησης, αλλά συστήνεται σε όλους εκείνους που αναζητούν μια σίγουρη και εύκολη επιλογή που δεν θα απαιτήσει από αυτούς υψηλή συχνότητα συντήρησης μέσα στο χρόνο.

bro flow haircut

4 Bro Flow

To Bro Flow είναι ένα σύγχρονο cool look που αφορά κυρίως μαλλιά μεσαίου και μεγαλύτερου μήκους που χτενίζονται προς τα πίσω. Το συγκεκριμένο στυλ είναι αρκετά εύκολο να το πετύχετε, αρκεί βέβαια να έχετε κάνει το κατάλληλο κούρεμα αλλά και να έχετε προσθέσει και ένα προϊόν περιποίησης. Αυτό το στυλ μόδας λειτουργεί τόσο για ίσια όσο και για σγουρά ή μεσαίου μήκους μαλλιά. Η φυσική υφή των μαλλιών προσθέτει στην όλη εμφάνιση που θα επιχειρήσετε. Μπορείτε να δώσετε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην υφή των μαλλιών σας, χρησιμοποιώντας πηλό ή κερί μαλλιών. Για μεσαία και μακρύτερα μαλλιά, ειδικά για κυματιστά ή σγουρά, δοκιμάστε μια κρέμα μαλλιών για να δώσετε ένα ιδιαίτερο στυλ στο κεφάλι σας.

flat top curly haircut

5. Flat Top Κούρεμα για σγουρά μαλλιά

Το flat top είναι ένα είδος κοντού κουρέματος όπου τα μαλλιά στην κορυφή του κεφαλιού συνήθως κόβονται με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκονται προς τα πάνω, σχηματίζοντας μια flat και επίπεδη εμφάνιση. Συνήθως αυτός ο τύπος κουρέματος εκτελείται συνήθως με συγκεκριμένες τεχνικές, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ένα κούρεμα αρκετά παλιό και διάσημο κατά την δεκαετία το 1950, που όμως διατηρείται και επιλέγεται μέχρι και σήμερα από άντρες. Παρόλο που το συγκεκριμένο κούρεμα σχεδιάστηκε για ίσιες και λεπτές τρίχες μαλλιών, εφαρμόζεται επίσης και σε σγουρά και ατίθασα μαλλιά με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η επιλογή αυτής της στυλιστικής κατεύθυνσης τονίζει ακόμα περισσότερο τις μπούκλες, δίνοντάς τους μια πιο έντονη και ιδιαίτερη εμφάνιση.

undercut haircut

6 Ανακατεμένο/ατημέλητο undercut

Το undercut κούρεμα είναι από εκείνα τα δημοφιλή αλλά και διακριτικά ανδρικά κουρέματα, τα οποία είναι όμως εύκολα αναγνωρίσιμα από όλους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κύρια χαρακτηριστικά του, είναι η απλότητα που συνδυάζεται με τη στυλιστική αντίθεση, που οδηγεί σε ένα μοντέρνο και συνάμα συγκρατημένο αποτέλεσμα. Η αντίθεση του μήκους της τρίχας εμφανίζεται στο συγκεκριμένο κούρεμα, όπου τα πλαϊνά του τριχωτού της κεφαλής έχουν διαφορετικό μήκος από εκείνο που βρίσκεται στο πάνω μέρος του. Κάνοντας λόγο για τις διάφορες παραλλαγές του undercut κουρέματος τα τετράγωνα και τα πιο ρομβοειδή πρόσωπα αποτελούν και τα πιο ιδανικά για να αναδείξουν το συγκεκριμένο κούρεμα. Φυσικά δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας ώστε να καταλάβετε πως το συγκεκριμένο κούρεμα προσφέρει αμέτρητες στυλιστικές επιλογές για τους άντρες. Πιο ειδικά, το ανακατεμένο/ατημέλητο κούρεμα undercut ήρθε φέτος για να προσφέρει μια πιο φρέσκια πνοή στο ήδη κλασικό αυτό κούρεμα.

taper haircut

7 Κούρεμα Taper μεσαίου μήκους

Αρκετά κοντό για να θεωρηθεί man bun, αρκετά μακρύ για χτενίζεται στο πλάι, το συγκεκριμένο κούρεμα αποτελεί ιδανική επιλογή και για σπαστά αλλά και για ίσια μαλλιά. Αυτή η στυλιστική επιλογή είναι αρκετά εύκολη στην εφαρμογή, χωρίς μεγάλη διεργασία. Αφήστε το μαλλί σας να πάρει τη φυσική μορφή του, χρησιμοποιώντας ποιοτικά προιόντα όπως πάστα ή κρέμα μαλλιών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την όψη των μαλλιών σας. Ίσως αυτή η στυλιστική επιλογή να αποτελεί για εσάς την κατάλληλη “πινελιά” ανανέωσης.

crew cut haircut

8 Κούρεμα Crew Cut

Το crew cut είναι ένας τύπος κουρέματος κατά το οποίο τα όρθια μαλλιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού κόβονται σχετικά κοντά, βαθμονομημένα σε μήκος από τα πιο μακριά σε μήκος μαλλιά που σχηματίζουν ένα pompadour στην μπροστινή γραμμή των μαλλιών. Τα μαλλιά στα πλάγια και στο πίσω μέρος του κεφαλιού κόβονται συνήθως σε κοντό μέγεθος. Ο πιο πυκνός τύπος μαλλιών είναι ιδανικός για τέτοιου είδους κούρεμα, όπως επίσης και η επιλογή του κατάλληλου σχήματος κεφαλιού. Ο κάθε επαγγελματίας barber θέλοντας να υλοποιήσει το αναφερόμενο στυλ θα πρέπει να δώσει μεγάλη έμφαση στη δημιουργία του κατάλληλου σχήματος αυτού του κουρέματος.

textured haircut

9 Textured ανδρικά κουρέματα

Μπορεί να έχετε συναντήσει τη λέξη “texture” σε ότι αφορά νέα στυλ κουρέματος, ή μπορεί και όχι. Αποτελεί έναν “πολυφορεμένο” όρο ειδικά τα τελευταία χρόνια στο χώρο του ανδρικού grooming. Αυτός ο όρος έχει να κάνει περισσότερο με το ατημέλητο στυλ της δεκαετίας των 00s που δεν απαιτούσε αρκετή προσπάθεια από πλευράς ανδρών για να διατηρήσουν το συγκεκριμένο μαλλί που επιθυμούσαν. Ο κουρέας στα textured ανδρικά κουρέματα δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο κόψιμο της τρίχας, ώστε να δημιουργήσει τα διαφορετικά στρώματα σε μήκος, το οποίο είναι και το μυστικό για ένα ιδανικό αποτέλεσμα.

blowout haircut

10 Κούρεμα Blowout

Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε πότε πρωτοεμφανίστηκε το κούρεμα blowout, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως τη νέα χρονιά θα πρωταγωνιστήσει στις επιλογές αρκετών αντρών. Χαρακτηρίζεται ως ένα νεανικό κούρεμα το οποίο το έχουν επιλέξει κατά καιρούς αρκετοί σταρ του κινηματογράφου, του αθλητισμού και του θεάματος γενικότερα. Φυσικά τα ανδρικά κουρέματα blowout μπορούν να διαφέρουν αρκετά το ένα με το άλλο, ανάλογα το είδος της τρίχας του άντρα, το μήκος των μαλλιών αλλά και την τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για την υλοποίησή του.